fbpx

Cîte ceva despre blog.moscovici.org

Pe Mihai îl cunosc din anii de facultate atunci când eram studenţi în acelaşi an. Am făcut masterul împreună.
Poate ăsta a şi fost motivul să încep de la blogul lui Mihai. Ştiu că nu se va supăra, în cazul în care voi greşi cu ceva.
Mihai experimentează cu blogul său de la bun început. Este imposibil să te deprinzi cu un stil unic, or schimbă înfăţişarea blogului o dată la 2 luni.

Simplitatea de navigare

Simplu şi totodată complicat. Prima pagină este destul de lungă. Mihai nu prea are chef să impună cititorii să citească materialele în desfăşurător. Opţiunea „More” din WordPress nu îi este probabil cunoscută. Tema wordpress cu 3 coloane este una destul de reusita. Facilitează un pic „plutirea” prin site.
În bannerul de sus este foarte greu de înţeles ceva. Una e clar, Mihai ne spune „believe me”, un fel de „aveţi încredere în mine şi totul va fi bine”.
Ar trebui să menţionez că atunci când m-am abonat la feed-ul lui Mihai, mi-a fost foarte greu să găsesc unde se află. S-a adeverit că se afla în partea de sus a paginii, pe când eu îl căutam undeva în datele Meta.

Elemente de design

Simplu. Dacă nu ar fi fost fundalul negru cu linii sure pe diagonală aş spune că îmi place foarte tare. Nu îmi place culoarea neagră pe fundal. Înţeleg că totul în lumea asta se termină cu negru, dar nu şi pe blog.
Mihai ştie că roşu şi negru atrage. Probabil de asta şi foloseşte aceste culori.Sau ppoate îi place Stendhal. Mă bucur că peştele din favicon este oranj (asta să nu se supere Roşca, probabil).

Conţinut interesant

La asta nu am ce reproşa, poate în afară de faptul că Mihai ar mai trebui să mai scrie şi despre el un pic. Or, cred că le-ar fi interesanţi la mulţi dintre bloggeri cum e viaţa acolo unde nu suntem noi.
Mihai, de obicei, scrie mai multe materiale pe o anumită temă. Le postează la distanţă de o săptămână. Un fel de „mai intraţi că va mai fi caşcaval gratuit”. Jurnalist şi expert în comunicare. nna.
Publicaţiile sunt bine gîndite, structurate, laconice. În cele mai multe cazuri publicaţiile sunt însoţite de material grafic.

Vizualizare în browser

Se vede bine peste tot. Adică în Firefox, IE şi Safari. Se încarcă greu. Foarte greu. Mihai mai ţine dietă. Un măr pe zi şi oleacă de apă. Ai grijă de blog, înţeleg că eşti în SUA. Înţeleg că e pandemie de slănină acolo. Dar nici chiar aşa.

Eu consider că blogul lui Mihai e un exemplu bun pentru cei care îşi fac blog de dragul blogului şi nu a banilor, popularităţii sau narcisismului. Schimbarea de teme şi prezentări vine din dorinţa de a afla ceva nou. Foarte des pe blogul lui se pot vedea widgeturi noi. Uneori se mai întâmplă că apasă pe „frână”. Asta atunci cînd ceva se instalează „cârn”. Dar în cazuri de astea sunt alţi bloggeri care menţionează erorile. Asta înseamnă o dată în plus că blogul este vizitat şi respectat (în cazul dat posesorul blogului).

<opinie în afara temei> Uneori este un blog de frontieră între „poporul bloggerilor” şi „Dumnezeii blogăitului (anume blogăit)”.

Un sfârşit de săptămână plăcut tuturor.

Prima pagină a blogului (cea de pe care am făcut analiza) se află pe serverul www.thumbalizr.com

Comentarii

comentarii


2 Comments

 • SJ |

  Buna analiza 🙂

  Mie dimpotriva, imi place ca fundalul (blogului, nu al postului) sa fie negru.

  Da, sunt si eu de acord ca ar fi interesant (pentru vizitatori) sa citeasca ceva despre „cum e viata acolo unde nu suntem noi” 😀

  Numai bine!

  P.S. Si in analiza unui blog apar elemente politice 😀

So, what do you think ?