fbpx

Despre patriotism

Astăzi (17.10.2007) este zi de preliminarii Euro 2008 în Europa. S-au jucat multe meciuri. Moldovenii au câştigat, cu greu, în Malta. Au fost şi alte meciuri. Dar nu despre asta vreau să scriu.
Vreau să scriu despre sentimentul de patriotism pe care în ultimul timp nu prea îl simt. Poate l-am pierdut. Poate l-am pierdut odată cu destrămarea Uniunii Sovetice.
Am privit rezumatul meciului Rusia-Anglia. Eram mândru. Mi s-a zbătut inima când am auzit muzica Imnului Rusiei (muzica imnului URSS). Aşa sunt eu. M-am bucurat de victoria echipei Rusiei. M-am bucurat. Mult. M-am simţit bine. Acest fapt este cel mai important. Să mă simt bine. De ce oare nu mă simt bine când aud Republica Moldova. De ce? Probabil pentru că nu am, deocamdată, cu ce mă mândri. Nu sunt patriot? Nu ştiu. Poate că nu sunt patriot. Atunci de ce rămân aici, şi refuz să plec.
Nu e de vină ţara. Nu plec pentru că aici este ceea ce îmi este drag. Prietena (dacă citiţi după 20.10.2007 atunci Prietena=Soţia), rudele şi pământul. Refuz să cred că Republica Moldova constituie pământul între Prut şi Nistru. Republica Moldova sunt oamenii care sunt aici. Cu părere de rău o parte din locuitorii actualei Republic Moldova nu cred că pot fi numiţi oameni.
Nu sunt patriot. Nu.

Oleg Gazmanov (Олег Газманов) cântă foarte bine:
Я рождён в Советском Союзе,
Вырос я в СССР.

Aşa sunt eu.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?